Ontvang elk seizoen mijn inspiratiemail met natuurlijke tips

Over Katja van Dalen

Ik ben Katja van Dalen, zelf ben ik opgegroeid in een rijke leeromgeving waarin de natuur met al zijn facetten en mogelijkheden een belangrijke rol speelde. Natuur zie je terug in mijn huidige werk, waarin ik natuur combineer met het onderwijs; natuurbeleving is belangrijk voor het welbevinden en daarmee voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Het is niet zo vreemd dat ik na mijn basisschooltijd op een Jenaplan school en daarna het Atheneum, Tuin- en Landschapsarchitectuur ben gaan studeren in Boskoop. Na tien jaar werkzaam geweest te zijn in de architectuur, ben ik de Pabo in Amsterdam gaan volgen.

Ik ben begonnen in 2003 als leerkracht in het basisonderwijs. Al snel specialiseerde ik mij in de problematiek van de ‘zorg aan de bovenkant’, de hoogbegaafdheisproblematiek. Daarvoor ben ik de master ECHA aan het CBO-Radboud Universiteit Nijmegen gaan volgen. Dit diploma heb ik in 2015 behaald. Inmiddels ben ik tevens Peers4Parents facilitator, Positive Discipline Parent Educator, Kindertalentenfluisteraar, begeleider HB in ontwikkeling en TriA-wandelcoach. Kortom; ik blijf mij ontwikkelen.

In die tussentijd heb ik op mijn school een plusklas opgezet, was ik plusklasleerkracht en had ik de functie als hoogbegaafdheidspecialist. Ik gaf particuliere verrijkingsklassen en ging kinderen individueel begeleiden. Mijn praktijk groeide en de problematiek waarmee ouders en/of scholen bij mij komen wisselt momenteel van lichte tot zware problematieken. Denk hierbij ook aan ‘thuiszitters’.

Het is geweldig om begaafde kinderen te helpen bij hun ontwikkeling, want ik geloof, zoals filosoof Mill zegt: ‘Groei om te worden wie je bent’. Ieder kind is anders en ieder kind zou de ruimte moeten krijgen om te groeien op zijn eigen manier om te worden wie hij is. De natuur is daarvoor een rijke en door kinderen gewaardeerde speelleeromgeving die de ontwikkeling van kinderen ondersteunt.


Ingeschreven bij / lid van:

European Council for High Ability (ECHA- vereniging Nederland)

Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid

CRKBO

Wandelcoach NL – TriA-wandelcoach

Peers4Parents-facilitator

Positive Discipline Parent educator

Kindertalentenfluisteraar

SLO


Werkzaam voor:

Particulieren
Samenwerkingsverbanden
Gemeenten
Day a Week School


Werkt i.s.m.:

Amsterdamse Bos – De Boswinkel

Relax Zentrum Abcoude

Ago Experience

DeDNKRS – gelukkig hoogbegaafd

Expertisecentrum Hoogbegaafd Zijn Apeldoorn

expertisecentrum hoogbegaafd ZijnApeldoorn

Neem contact op