Ontvang elk seizoen mijn inspiratiemail met natuurlijke tips

Groeien & oogsten.

26 oktober 2020 • Geen categorie

Het is herfst!

vernieuwingsonderwijs

De eikels zijn dit jaar extra groot en er zijn er veel! Dat komt door de warme seizoenen.

Hoe zit dat met ons mensen? Na een prachtig voorjaar en mooie zomer? Zijn wij dan ook (meer) gegroeid?

De zomervakantie is een tijd waarin de kinderen zich ontwikkelen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Je gaat erop uit en ontdekt van alles nieuw. Dat verrijkt je.

Dese verrijking is niet alle kinderen gegeven. Er zijn grote verschillen, zeker in Amsterdam.

Het was dan ook bijzonder om deelgenoot te zijn geweest van een heel nieuw project; een nieuwe vorm van leren.
Een aantal jaar geleden deed ik mee aan een brainstormsessie ‘onderwijs 2025’, met het project van deze zomer, is het nu werkelijkheid geworden anno 2020!

Dit is mijn ideaalbeeld als leerkracht, op deze manier kom ik terug voor de ‘klas’. Heet het dan nog wel klas? Wat betekent leren? Ben je dan wel leerkracht? Wat is school? Wat is dan de invulling van ons onderwijs? Ons curriculum?

Ik ben dankbaar dat ik met deze groep zeer inspirerende mensen mocht samenwerken. De kinderen, de ouders, ikzelf en iedereen die mee deed aan dit project heeft geleerd. Dat is ook het mooie van dit project: een rijke, lerende omgeving waar vragenstellen centraal staat en er niet 1 waarheid is. Een project voor iedereen en van iedereen: samen-LEEFing!

Wat gun ik ieder kind deze vorm van leren. Op naar de volgende stap in ons vernieuwde onderwijs! Dat iedereen mag groeien en oogsten, net als de natuur met de vele grote eikels deze herfst.

Team Twaalf – Midzomer Mokum
‘Hoe organiseren we de allermooiste manier van leren en ontwikkelen ter wereld ooit voor alle kinderen? Hoe lossen we segregatie, kansenongelijkheid en het lerarentekort op? Met een organisatie zonder schoolgebouwen en volledige autonomie voor samenwerkende pedagogen? We creëerden gelijke kansen door alle kinderen toegang te geven tot de hele stad als rijke leeromgeving.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *