Ontvang elk seizoen mijn inspiratiemail met natuurlijke tips

Veerkracht

3 juli 2020 • Geen categorie

Hoe anders kan het gaan

.veerkracht

Begin van dit schooljaar was de titel van mijn blog ‘Ritme’.  Ritme is fijn en geeft rust. Dit schooljaar had alles behalve ritme. Dit had ik vooraf niet kunnen bedenken.

Het was een ontzettend onrustig schooljaar. Dacht je een balans gevonden te hebben als ouder, als school, als kind, werden de corona-maatregelingen veranderd. Kon je daar weer op anticiperen.

Toch was er ook rust; een heerlijke stilte buiten. Dat bracht mij bij mijn kern; de liefde voor de natuur. De plek waar ik mijzelf kan zijn, balans vind en bovenal geniet.

Toch, dat schreef ik eerder, was het wel een leerjaar, voor iedereen. Wat moesten we snelle veranderingen doorvoeren, flexibel zijn, en weerbaar. Dan komt het aan op veerkracht. Het leven is niet eenvoudig. We maken allemaal van alles mee. Als je weet wat je talent is, hetgeen waar je blij van wordt, weet je ook in moeilijke tijden jezelf een positieve richting te geven. Dan heb je veerkracht.

‘Geluk is niet het zijn zonder problemen, maar de veerkracht hebben om er mee om te gaan.’

Nu de zomervakantie voor de deur staat, voelt vakantie wel een beetje vreemd. We waren toch al zoveel thuis? Er was toch al weinig ritme? Toch snakken we met zijn allen naar die vakantie, naar die vrijheid, naar er even uit te zijn.

Ik hoop dat we hetgeen we hebben, meer zijn gaan waarderen en blijven koesteren.

Ik wens iedereen een prachtige zomervakantie en zorg goed voor jezelf, de ander en de wereld om je heen

Katja van Dalen
NatuurlijkBegaafd

‘Groei om te worden wie je bent.’
‘Natuur als spiegel voor jezelf en de wereld.’
‘Gelukkig door te ‘zijn’ in de natuur.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *