Ontvang elk seizoen mijn inspiratiemail met natuurlijke tips

De Koolmees

16 februari 2020 • Geen categorie
‘Vrolijk, zonnig en zorgeloos.’


Over bewustzijn, zelfliefde en verbinding.

De Koolmees en de Pimpelmees, zijn misschien wel de meest acrobatische vogels die we kennen. Hangend op de kop, op de smalste takjes bungelend, bereiken ze hun hapjes in de boom.  Oorspronkelijk zijn het bosvogels, maar nu komen ze veelvuldig voor in de bomen van parken, straten en tuinen. De Koolmees heeft een zwarte borststreep, hoe breder deze streep, hoe aantrekkelijker volgens de vrouwelijke Koolmezen. Er is een mooie mythe over de Koolmees, waarin wordt beschreven hoe de Koolmees aan deze zwarte borststreep, de zogeheten ‘stropdas’, is gekomen.

Afgelopen week heb ik een fantastische 2-daagse gevolgd: ‘Krachtig positioneren’. Een titel die eigenlijk niet passend is. Het is juist vertragen en verzachten door ervaringsgericht werken; het naar binnen openen. Contact maken met wat je echt voelt en verlangt om vervolgens zonder schuldgevoel te kiezen voor jezelf. In het verzachten ontstaat vertrouwen en veerkracht. Je kunt jezelf vitaliseren door goed te gronden; het echte bewustzijn. Het is prachtig om deze ‘zachte kracht’ te hebben ervaren.

Daarbij trok ik het kaartje van de Koolmees. ‘Vrolijk, zonnig en zorgeloos’ stond erop. Ik moest aan passages uit de mythe denken.

De mensen pikken steeds meer van ons grondgebied in. Daar moeten we wat aan doen!’ Anderen lopen niet over mij heen en ik loop mijzelf niet voorbij, als ik kies voor wat ik van binnen voel. Als ik kies voor mijzelf kan ik het beste van mijzelf zijn, voor mij en voor de ander.

Wij Koolmezen wonen dicht bij de mensen. Vanuit de bomen kunnen we goed zien wat ze doen. Laten we eens een jaar goed opletten en kijken wat we van ze kunnen leren.’ Hoe prachtig is de verbinding die ik voelde met de anderen tijdens de 2-daagse. Mooi hoe wij van elkaar hebben geleerd door verbinding, bewustzijn, openheid en zelfliefde.

Het succes van de mensen is te danken aan hun kleding. Hoe mooier ze gekleed zijn, hoe succesvoller ze zijn.’ Hoe mooier gekleed, tja, gekleed in de zin van eigenheid zou ik ervan willen maken. Het gaat niet om die mooie stropdas van de Koolmees. Het gaat om wie je echt van binnen bent. Dat voel je door open te staan en de verbinding aan te gaan met jezelf en de ander.

Voelen geeft je richting; daar word ik vrolijk, zonnig en zorgeloos van.
De Koolmees zal mij helpen te blijven voelen.

Katja van Dalen
NatuurlijkBegaafd

‘Groei om te worden wie je bent.’
‘Natuur als spiegel voor jezelf en de wereld.’
‘Gelukkig door te ‘zijn’ in de natuur.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *