Ontvang elk seizoen mijn inspiratiemail met natuurlijke tips

De krachtige zee

24 januari 2020 • Geen categorie

Sta in jouw kracht.

Langs de vloedlijn loop ik, met mijn voeten in het zand. Ik kijk naar de zee en voel mij verbonden met de natuur. De zee die steeds even laat voelen dat hij er is; het geluid, de stroming, de kleuren, de geur, zijn kracht.

Kracht van de zee - NatuurlijkBegaafdAl wandelend lang de zee, realiseer ik mij wat de rode draad is tussen de trainingen die ik heb gevolgd. Ze gaan allemaal uit van de kracht in jezelf; inhoudelijk, maar ook dat je met hun basisprincipes je eigen touch eraan mag geven. Dat sluit precies aan bij wie ik ben, hoe ik werk en wat ik graag zie in de ander.

Ik ren een stukje tegen de stroming van de zee in en spring over de brekende golven heen. Als mij iets opgelegd wordt, voel ik vaak weerstand. Ik wil het zelf doen, het zelf ontdekken en mijn eigen draai eraan geven.

Als begeleider HBinOntwikkeling blijf ik, in een landelijk netwerk van specialisten, mijzelf ontwikkelen. Ik staar naar beneden en zie mijzelf in de spiegeling van de zee. Dit is precies waar dit netwerk voor staat: Wie ben jij als begeleider?

Als talentenfluisteraar gaan we samen opzoek naar wat jouw drijfveren zijn om iets leuk te vinden.  Drijfveren, dat doet mij denken aan Vlieland. De waddijk waar de zee, waarop veren van meeuwen meedrijven, tegenaan slaat.

Als wandelcoach werk ik met de kracht van de omgeving. Door te ‘zijn’ in de natuur ontdek je, bijna als vanzelf, waar jouw kracht zit. Nu, lopende in het rulle zand, gebruik ik letterlijk mijn kracht. Ik loop met stevige passen het duin op.

Als Peers4Parents facilitator ga ik uit van de empowerment van ouders. Als ouder luisteren naar wat je gevoel je ingeeft, is de krachtigste vorm van je kind begeleiden. Inmiddels luister ik naar de vogels boven op het duin. Dieren doen dat als vanzelf. We kunnen nog heel wat van ze leren.

In een duinpan aangekomen, sta ik even stil. De zon straalt op mijn gezicht. Als je als mens in je kracht staat, ben je gemotiveerd en straal je dat uit. Ik houd van positieve energie.

Katja van Dalen
NatuurlijkBegaafd

‘Groei om te worden wie je bent.’
‘Natuur als spiegel.’
‘Zorgdragen voor jezelf en de wereld.’
‘Gelukkig door te ‘zijn’ in de natuur.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *