Ontvang elk seizoen mijn inspiratiemail met natuurlijke tips

Groeistadia

22 april 2020 • Geen categorie

‘De zin van het leven, is het te leven.’

bewustwording

De eerste dagen van de ‘intelligente lock-down’ werd er op social media veel gepost voor de thuiszittende schoolkinderen en andere geïnteresseerden. De ene challange naar de andere verscheen. Sommigen werden er, net als ik, moe van. Zoals een moeder mij schreef: ‘De kinderen verzinnen zelf wel challanges’. Veel informatie kon je gratis downloaden. De ouders hadden het er maar druk mee. Een leerkracht kwam de ouders tegemoet en  zei: ‘ Wacht even ouders, dat hoeft niet , wij hebben schoolmateriaal genoeg.’

Een tijdje later kwam het besef dat de schoolkinderen in deze periode, iets anders leerden zoals leren koken, stofzuigen, puzzel maken, touwtjespringen.

Nu, echt een maand later, dringt het mondjesmaat door dat we allemaal, niet alleen de schoolkinderen, iets prachtigs leren in en van deze tijd.  Dat dit te maken heeft met iets van heel andere orde. Dat het gaat over persoonsvorming.

Hoe reageer ik in moeilijke stressvolle situaties?
Wat is mijn mindset?
Hoe houd ik rekening met anderen?
Hoe leef ik?
Wat vind ik belangrijk voor mijzelf en de ander?
Wat heeft onze aarde nodig?
Hoe ga ik om met de natuur?

We worden ons van iets heel anders bewust; van de bewustwording waarin ik in mijn vorige blog ‘Yin & Yang’ over schreef. Dat vraagt om verbinding met onszelf, elkaar en de natuur.

We beseffen waar we echt blij van worden.
We beseffen dat we familie, onze ouders, toch wel veel vaker willen zien en omarmen.
We beseffen dat vrienden dierbaar zijn.
We beseffen dat lijflijk contact toch echt helend is.
We beseffen dat de natuur belangrijker is dan ooit gedacht.
We beseffen dat we een (klein) onderdeel zijn van de natuur.

Wanneer we de tijd en rust nemen om dit tot ons door te laten dringen en er naar te luisteren, zal er een grote verandering komen in ons hele systeem. Dat gun ik de aarde en de mens.

Kijk eens naar de natuur: daar is niets goed of fout. Als iets niet werkt in de natuur, vindt er een verandering plaats waardoor het wel werkt. Dat is niet fout, dat is ontdekkend leren. De natuur laat het ons juist nu zien; de natuur als spiegel voor de mensheid.

Laten we onszelf niet gek maken en maar doorgaan met voldoen aan ons systeem. Zeker geldt dit voor onze schoolgaande kinderen. Laten we luisteren met al onze zintuigen naar het systeem ‘natuur’. Het zal ons verbazen hoe mooi dat systeem is.

‘De zin van het leven, is het te leven.’
Ieder op zijn eigen wijze, in harmonie met zijn omgeving

Katja van Dalen
NatuurlijkBegaafd

‘Groei om te worden wie je bent.’
‘Natuur als spiegel voor jezelf en de wereld.’
‘Zorgdragen voor jezelf en de wereld.’
‘Gelukkig door te ‘zijn’ in de natuur.’

 

2 reacties op “Groeistadia

  1. Rieje schreef:

    Deze tijd zet ons weer met beide benen op de grond en laat zien dat de natuur zich niet laat bedwingen. Heb je goed verwoord

  2. Katja van Dalen schreef:

    Dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *