Ontvang elk seizoen mijn inspiratiemail met natuurlijke tips

Gouden Weken

1 november 2019 • Geen categorie

Jij wilt toch ook dat jouw kind tot bloei komt?

bloembol gouden wekenHet is herfst. De meteorologische herfst begon al in september, maar nu gaan we het ook echt voelen. Het wordt kouder, de bladeren verkleuren en we merken in ons slaapritme dat er weer een verandering aankomt.

Terwijl je in de tuin de gevallen bladeren opruimt, is het tegelijkertijd ook het moment om al vooruit te denken. Wil je in het voorjaar bloemen in de tuin, dan is het nu de tijd om de bloembollen te planten. Met andere woorden: je investeert nu, om er straks van te genieten.

Ook op school gebeurt dat. Na de zomervakantie beleven kinderen hun gouden weken. Leerkrachten investeren in groepsvorming, in regels en in lesstof. De groep wordt een groep, de kinderen landen weer na zes weken vrijheid. En ook hier kijk je vooruit: wat stop je er nu in, dat later tot bloei kan komen?

 

Hoge verwachtingen

Net zoals in de tuin, zijn ook in een klas andere factoren van belang dan alleen zorg en investeren. Dat nieuwe begin, waar kinderen met hoge verwachtingen naar uitkeken, kan tegenvallen. Misschien voelen ze zich na een paar weken toch geen deel van de groep. Ook kan de verveling toeslaan, nu ze merken dat er niet genoeg geïnvesteerd wordt in hun talenten.

Het is daarom belangrijk dat de juiste interventies worden gedaan. Niet alleen in kennis, maar ook in welzijn en welbevinden. Kinderen die zich goed voelen, geaccepteerd voelen, zijn tot meer in staat dan kinderen die geloven dat ze zichzelf moeten verstoppen, zichzelf anders voor moeten doen. Ze kunnen daardoor minder gaan presteren, zichzelf gaan vervelen, hun  zelfvertrouwen kan verdwijnen, wat allemaal zijn weerslag heeft op hun zelfbeeld.

Blijf in gesprek

Hoe zorg je er voor dat er wel de juiste voeding wordt gegeven aan je kind? Door in gesprek te blijven: met school en met je kind. Als er meer nodig is, ondersteuning  voor jou als ouder, kind of school, zet dan ook die stap. Wanneer je nu investeert, geef je jouw kind de basis om straks, net zoals de bloembollen in de koude grond, tot bloei te komen.

 

www.Natuurlijkbegaafd.nl
voor scholen & ouders

‘Groei om te worden wie je bent’

‘Natuur als spiegel’: mindset, talent, vaardigheden, gedrag, gevoelsleven, ontwikkeling, nieuwsgierigheid, communicatie, relaties, leren, ontspanning, zorgdragen voor jezelf & de wereld.

‘Gelukkige kinderen door te ‘zijn’ in de natuur’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *