Ontvang elk seizoen mijn inspiratiemail met natuurlijke tips

Yin & Yang

15 maart 2020 • Geen categorie

‘De natuur als spiegel.’

Vanochtend, lopende met de hond, was het heerlijk rustig in het bos. Het is een bizarre wereld momenteel. Lege supermarkten. Scholen die hun deuren sluiten. De oproep om de mensen in de zorg te steunen voor hun goede werk.

Ik kijk rond en zie overal jong blad ontspruiten aan takken waar de oude bladeren of bloemen nog zichtbaar zijn. Tja, oud & nieuw. Zou dit Corona-virus de wereld vernieuwen? Zou hierdoor het inzicht ontstaan dat ons onderwijs anders kan worden vormgegeven? Dat de zorg echt een belangrijke sector is; dat onze gezondheid de eerste levensbehoefte is?

Al wandelend mijmer ik verder. De jongere generatie heeft volgens mij veel minder last van de maatregel om binnen te blijven. Ouderen raken geïsoleerd, de jongeren hebben veel meer online hun vrienden en dat contact gaat gewoon door.

Scholen gaan online lessen aanbieden. Toetsen zullen worden omgebouwd naar bijvoorbeeld een verslag maken waarbij je alle grammatica-regels moet gebruiken. Mijn zoon is voor: ‘Dat is echt veel leuker mam!’.

Mensen die mij kennen weten dat ik niet zo van de ICT ben. Toch denk ik dat ICT heel belangrijk is voor onze toekomst. De tegenhanger hiervan is volgens mij natuurbeleving. De natuur geeft verbinding, zorgt voor bewustwording en spiegelt ons. De natuur zorgt dat er evenwicht en balans is.

ICT & natuurbeleving; Yin & Yang.

We gaan niet alleen podcasts, online trainingen en dergelijke ontwikkelen. We blijven behoefte hebben aan diepgaande gesprekken rondom het kampvuur. We hebben in basis behoefte aan verbinding met onszelf, elkaar en de natuur.

De natuur maakt ons bewust. Laten we daar bewust van zijn.

Katja van Dalen
NatuurlijkBegaafd

‘Groei om te worden wie je bent.’
‘Natuur als spiegel voor jezelf en de wereld.’
‘Zorgdragen voor jezelf en de wereld.’
‘Gelukkig door te ‘zijn’ in de natuur.’

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *